Meghívó Christopher J. Morrow előadására

Az MTA ATK Állatorvos-tudományi Intézet tisztelettel meghívja Önt és kedves Munkatársait Christopher J. Morrow „Recycling mycoplasmologists-reuniting vets and research” című előadására.
Christopher J. Morrow ausztrál állatorvos, kutató. Szakterülete a baromfi-egészségügy, elsősorban a mycoplasmatológia, de foglalkozott egyéb kórokozókkal, pl. hepatitis E vírussal is. Nevéhez fűződik az első, élő attenuált M. synoviae vakcina kifejlesztése.
Időpont: 2017. december 1. 13:00
Helyszín: MTA ATK Állatorvos-tudományi Intézet Tanácsterme

Felhívás a 2018. évi Állatorvos-tudományi Akadémiai Beszámolókra

Az MTA Állatorvos-tudományi Bizottsága, az Állatorvostudományi Doktori Iskolával együtt, a hagyományos akadémiai beszámoló üléseket 2018. január 22 és 25 között tartja az Állatorvostudományi Egyetemen.  Az előadások összefoglalójának beadási határideje: 2017. december 15.

Bányai Krisztián az NKFIH KH_17 támogatás egyik nyertese

aoti_lendulet_uj_korokozok_felderitese_temacsoport_banyai_krisztian_tudomanyos_fomunkatars_2.jpg

Világszerte nő a tudományos teljesítmény nemzetközi láthatósága elismerésének jelentősége, amelyet a különféle innovációs eredménytáblákban és egyetemi rangsorokban a tudományos publikációk idézettségével is mérnek. A "Jelentős nemzetközi hatású, kiemelkedő eredményeket elért kutatócsoportok támogatása (KH_17)" című 1 milliárd forintos keretösszegű kiválósági programmal az NKFI Hivatal arra ösztönzi a hazai kutatócsoportokat, hogy szakterületük fejlődésére nagy hatást gyakorló, további kutatásokat megalapozó újabb eredményeket érjenek el, és azokat a legnagyobb láthatóságot jelentő nemzetközi tudományos fórumokon mutassák be. A felhívásra azok a kutatók pályázhatnak, akik nemzetközi hatást kiváltó közleményükkel a szakterületük felső 5 százalékába tartozó idézettséget értek el a publikáció hivatalos megjelenését követő két éven belül.

Munkatársunk, Bányai Krisztián, a "Rotavírus interferon antagonizmus" című pályázata a fenti támogatásból 19,984 MFt-ot  nyert el.  

Oldalak